Droomprijs 2016 uitgereikt
Bericht geplaatst op: 15-11-2015

De Stichting Vrienden heeft in april 2016 voor het tweede jaar de Droom-prijs uitgeschreven. De Stichting Vrienden wil ondernemende leerlingen ondersteunen en stimuleren bij de realisatie van een bijzonder plan of project.

Een jury, bestaande uit enkele bestuursleden van de Stichting hebben de inzendingen beoordeeld en vandaag de volgende winnaars bericht gegeven van de toekenning, zodat realisatie van de Droom in de zomermaanden kan geschieden.

Winnaars:
1 Eline Duijsens, Droomproject muziek-/concertfotografie (16 jaar oud, 5e klas) krijgt een bijdrage voor de aanschaf van een lens op haar camera om artiesten te fotograferen op grote festivals als Pinkpop en Lowlands. Eline is nu fotograaf van de schoolkrant en de lnkijk (jongerenkrant) en werkt toe naar een fotografiebaan in de muziekindustrie.
2 Theodoor de Bakker (Klas 5D) Droomproject moleculair Koken. Begin vorig jaar heeft Theodoor deel genomen aan het Honoursprogramma (aangeboden door school) waardoor je de kans krijgt jezelf te ontwikkelen en tegelijkertijd je
passie te beoefenen. Voor hem is dat moleculair koken. Ter voltooiing van het Honoursprogramma krijgt Theodoor een bijdrage om een Magimix aan te schaffen, essentieel voor moleculair koken.
3 Donna Hermans, Martha Peerboom, Riva Stuij en Ischa Scheenaard hebben een aanvraag ingediend voor het maken van een website (GoGaiga) die zal worden ingezet om vraagstukken van natuur- en milieuvervuiling op te lossen en aan te pakken. Zij willen een platform creëren waarmee zij een spil zijn tussen donateurs en begunstigden. Het unieke aan GoGaia is dat wordt gewerkt met ideeën en plannen van jonge mensen die nog op school zitten.

De Stichting wenst de winnaars veel succes met het verwezenlijken van hun droom!