GEZOCHT OUDER-BESTUURSLID
Bericht geplaatst op: 18-11-2015

Wij zijn op zoek naar een ouder van een derde- of vierdejaars leerling die het bestuur van de Stichting Vrienden van het Ignatiusgymnasium, opgericht in 2012, wil versterken. Het achtkoppig bestuur vergadert vier keer per jaar.

De Stichting Vrienden is een geldwervende ANBI stichting.

Het bestuur bestaat (thans) uit vier ouders van leerlingen, de rector, docent (MR-vertegenwoordiger), en twee alumni.

“Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.”

Dankzij donaties van ‘vrienden’ (ouders, alumni en bedrijven) was de Stichting Vrienden van het Ignatiusgymnasium ook het afgelopen (school)jaar succesvol met het financieren van extra activiteiten ten behoeve van (het onderwijs van) de leerlingen van het St. Ignatiusgymnasium. Zo heeft de sectie klassieke talen met ondersteuning van de Vrienden een klassiek beeld aangeschaft en is er begin 2018 nog een beeld in aantocht. Ter stimulering van het schaken op school en voor het buitenschoolse competitieverband maakten de Vrienden de aanschaf van 8 schaakborden, 8 schaakklokken en 8 sets schaakstukken mogelijk. Ook hebben wij een watertappunt op school mede mogelijk gemaakt, zodat de leerlingen op school flesjes water kunnen tappen (als alternatief voor suikerhoudende drankjes). Getracht wordt in de loop der tijd aanvragen van alle onderwijssecties binnen de school te honoreren ten behoeve van alle jaarlagen.

Nieuw onderdeel in het lesprogramma (sectie natuurkunde) zal worden sterrenkunde. De Stichting Vrienden heeft de aanschaf van een sterrenkijker mogelijk gemaakt.

Vindt jij het leuk om geld wervende activiteiten te bedenken, uit te voeren en mee te beslissen over de besteding van de gelden (leuke projecten) dan zijn wij op zoek naar jou.

Draag jij, als ouder, het St. Ignatiusgymnasium en bovenal haar leerlingen een warm hart toe en heb je ideeën hoe de stichting Vrienden haar werkzaamheden verder vorm kan geven stuur dan een mailtje naar: vrienden@ignatiusgymnasium.nl (voor vragen kun je je wenden tot: Kees Slump 0652 46 59 85).